Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played Basketball History

You are searching about Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played, today we will share with you article about Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played is useful to you.

Basketball History

Отац кошарке, др Џејмс Нејсмит осмислио је игру 1892. године, а прва утакмица је одиграна у Бивер Фолсу у Пенсилванији 8. априла 1893. између Нев Бригхтон ИМЦА и Женевског колеџа.

Игра је била веома популарна и до 1914. године чак 360 колеџа имало је кошаркашке тимове. Године 1939. одржан је први НЦАА колеџ кошаркашки турнир за мушкарце који је освојио Универзитет Орегон.

Формирање Про баскетбалл-а 1896. настало је из спора између чланова ИМЦА тима и званичника и завршило се тако што су чланови формирали професионални тим који је играо за новац. Године 1898. формирана је НБЛ (Национална кошаркашка лига) која је изњедрила прве кошаркашке звезде – Еда Вацхтера и Барнија Седрана.

Прва два професионална кошаркашка тима која су постигла успех били су Бафало Германс и Селтикси, али током 1930-их фаворити су били Њујорк Ренесанс и Харлем Глобтротерс. Током овог периода, женска кошарка је такође била популарна и дала је сјајне играче као што су Бејб Дидриксон и Алин Бенкс Спроус.

1940. године на телевизији је приказана прва колеџ кошаркашка утакмица. Ова утакмица је одиграна између Питсбурга и Фордхама у Медисон Сквер Гардену и катапултирала је кошарку у националну сензацију. Од тада је кошарка један од најгледанијих спортова, а заправо је мартовско лудило, када се скоро 350 америчких колеџа такмичи за НЦАА кошаркашку круну, најгледанији догађај у Сједињеним Државама.

У професионалној кошарци током 1940-их и 50-их Минеаполис Лакерси су били велики фаворити многих који су освојили 5 титула НБА шампиона и произвели стартове попут Боба Кузија и Боба Петита. Али током касних 1950-их па све до 1969. године, Селтикси су на терену освојили 11 НБА титула (8 од њих узастопно). Током ове ере међу омиљеним играчима су били Бил Расел и Вилт Чемберлин из Филаделфија Вориорса.

У периоду од 1963. до 1975. године Калифорнијски универзитет у Лос Анђелесу био је у центру пажње освојивши 10 националних првенстава, укључујући седам узастопних. Неки од сјајних играча овог УЦЛА тима су Кареем Абдул-Јаббар, Јамаал Вилкес, Билл Валтон, Гаил Гоодрицх и Маркуес Јохнсон.

Године 1967. основана је Америчка кошаркашка асоцијација (АБА) и многи ће памтити једног од сатарт играча Џулијаса Ервинга као и њихове црвено-беле и плаве кошаркашке лопте. АБА је трајала само до 1976. када се распала и многи тимови су се придружили НБА.

Шездесетих година прошлог века, женска кошарка је увела формат пуног терена за 5 играча и учинила дриблинг потпуно легалним, али тек 1985. године Кошаркашка кућа славних је почела да уводи жене тренере и играче. Неке од првих жена које су добиле ову част су Керол Блажежовски, Ен Мајерс, Шерил Милер; Ненси Либерман-Клајн и Ен Донован.

У касним 1970-им појавили су се играчи попут Ларија Бирда са Државног универзитета Индијане и Државног универзитета у Мичигену, Меџик Џонсон, а касних 1980-их су се појавили велики играчи као што су Исиах Тхомас и Деннис Родман. Али можда најомиљенији играч од свих је Мајкл Џордан који је водио Чикаго Булсе до шест НБА шампионата 1990-их.

Video about Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played

You can see more content about Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played on our youtube channel: Click Here

Question about Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played

If you have any questions about Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played

Rate: 4-5 stars
Ratings: 8014
Views: 12516867

Search keywords Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played

Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played
way Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played
tutorial Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played
Where Will The Ncaa Football Playoff Games Be Played free
#Basketball #History

Source: https://ezinearticles.com/?Basketball-History&id=123855